top of page

Minimum Gelir Miktarı ile İlgili Artış Hakkında Yapılan Açıklama

Değerli Müvekkillerimiz,

Sizlere, 04/12/2023 tarihinde Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı (UK Home Office) tarafından yapılan önemli bir duyuru hakkında bilgi vermek istiyoruz.


  • Hükümet, gelecek bahar aylarından itibaren gecerli olmak üzere, yabancı işçiler için (Skilled Worker ve Health & Care Worker Visas) gelir eşiğini neredeyse %50 artıracağını, minimum yıllık gelir tutarının brüt olarak £26,200'den £38,700'e çıkarılacağını açıkladı.

  • Bu adım, işverenlerin göçe aşırı bağımlılıktan kaçınmasına yardımcı olacağını ve aynı zamanda bu tür işler için ortalama tam zamanlı maaşlarla uyumlu hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Ayrıca, Birleşik Krallık'ta yaşayan ve aile üyelerini yanlarında bulundurmak isteyen Britanya vatandaşları, ECAA altındaki Türk İş İnsanı ve İşçi kategorisindekiler, Humanitarian Protection altında olanlar (Refugee Status holders), süresiz oturum sahipleri ve EU Kategorileri altında bulunanların (Settled & Pre-settled) için gerekli minimum gelir miktarının da arttırılacağı açıklandı. Eş/partner başvurularında minimum gelir eşiği £18,600'den £38,700'e kadar yükseltileceği belirtildi.

  • Tüm bu adımların, burada çalışmak ve yaşamak isteyen herkesin kendilerini maddi olarak destekleyebilmesi, ekonomiye katkıda bulunabilmesi ve devlete yük olmaması gerekliliği için gerçekleştirileceği belirtildi.

  • Göçü azaltmaya yönelik tedbirlerin yanı sıra, hükümet, Birleşik Krallık'a gelen göçmenlerin kamu hizmetlerini, özellikle NHS'yi suistimal etmemesi için adil bir mali katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla yıllık Immigration Health Surcharge (Sağlık Harcı)'ı £624'ten £1,035'e çıkaracağını daha önce açıklamıştı. Bu artışın 16 Ocak 2024 sonrasında olacağı belirtildi.

Muvekkillerimize önerimiz, şu anda bu kategorilerde bulunan bireylerin planlanan artış tarihinden sonra yapılacak vize uzatımı ve ILR başvurularını nasıl etkileyebileceği konusunda henüz bir açıklama olmaması nedeniyle, bu kategoriye dahil olanların yıllık gelir düzeylerini yukarıda belirtilen rakamlara çekmelerini düşünmeleridir.

Ayrıca, aile birleşimi kategorisi altında henüz ilk başvuru aşamasında olan müvekkillerimizin planlanan artıştan etkilenmemeleri için mümkün olan en kısa sürede başvurularını yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Herhangi bir önemli gelişme olduğunda size tekrar bilgi sağlayacağız.

UK Home Office tarafından yapılan açıklamanın tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Sortie Legal

bottom of page